søndag 28. november 2010

I det gamle røykjehuset......


...heng den gode maten på "rekke og rad", pinnasider, smalahòve, spekjekjøt osv.........
Handverket med å slakte, tilreie, salte og røykje kjøt har bonden lært av far sin...........ein tradisjon det er viktig å ta vare på.

Det er fullt under taket ...noko fleire i familien skal nyte godt av..........

Sjølvsagt kan ikkje det ein får kjøpt på butikken måle seg i smak og kvalitet!God sundag til alle!

10 kommentarer:

Rigmor sa...

Finns absolut inget godare än det som är rökt hemma!! När jag var liten hade grannen så man kunde lämna in och få det rökt, smakade gudomligt!
Ha en riktigt skön första advent!!
kram

KariL sa...

Så flott at dokke har dei gamle kunnskapene og kan bringe dei vidare. Vi har ikkje tradisjon med røykt pinnekjøtt eller pølser til jul. Her er spekesmaken den viktigaste. Tørkar både sau og svine-ribbe. Det er kunn laks og torsk vi har tradisjon for å røykje. Idag skal vi lage meir julepølser. Husbonden held på med klargjøringen. Ha ei fortsatt god adventshelg!

STRIKKEMOR(O) sa...

Kjekt å sjå bilder av røykehuset dykkar! Ha ein fin søndag!

SOLSAUM sa...

Mmmmmmm, eg får vatn i munnen! Vi er så heldige at vi kvart år får julemat som mamma og pappa har salta og røykt. Dei har lagt ned mykje tid og arbeid for at dei 5 ungane deira med familie og dei sjølve skal nyte god mat i jula.

Dei er ei fantastisk gåve!

Torunn sa...

Så fantastisk!! Dette skulle eg ønskje at eg kunne. Ha ein fin sundag.

Strikkebesta sa...

Vakker gammal bygning! Tenkje seg til, i år skal vi ete ekte smalhove frå Voss, og av alle mine næraste så er det sigersonen vår frå Sveits / Spania som absolutt vil at vi skal få smake kor godt det er. Han har ein kollega frå Voss som serverte denne retten i fjor haust, så no har han kjøpt seks gryteklare hovud av henne. Håper berre vi klarer å lage til maten på rette måten!

♥ Gamleheksa ♥ sa...

Namnam, her blir det mye godt å ha på tallerken. Ikke Rema 1000vare dette vil jeg tro ;)

Odins lille hjørne sa...

Åh... kjenner nesten lukten av røkt kjøtt..mmm
min pappa fikk og slakt av naboen som han hengte opp og tørka, så dette vekte gode minner :0)
klem fra odin!

Turi sa...

Røykt kjøt er kjempegødt. Pappa røykjer fortsatt kjøt og lagar pølser.Min svoger likte so gødt pølsene som vi vaks opp med at han har begynt å lage sjølv. Han og systra mi lagde pølser i gårkveld som han røykte i dag.

Trines hobby sa...

ÅÅÅh kor misunneleg eg vart! eg vaks opp på gard der far slakta og laga all spekematen,ribbe, lår, og speke kjekjøtt, for ikkje å snakke om heimelaga mør som vi spidda over open eld og åt med heimebaka flatbrød nam nam berre lukta frå røykstova...! Desse tidene er over for meg, ikkje muleg i byen, men i dag har eg baka tynnlefse med klining. Når eg får kornøl frå broren min, blir det vel jul i år også! Trine

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...