lørdag 3. mars 2012

Sauene er klypte...........

 ....av ein "hengande" saueklyppar. Ein slik innretning har me ikkje sett før.......ein slags bøyle med eit "belte" under, som klypparen brukar.....er nok mindre belastning for ryggen med denne.
Som vanleg leiger me ein profesjonell klyppar, og denne gongen var det ein dyktig mann  frå Skottland som gjorde jobben.
Små og store  i familien stilte opp med "henting og bringing" av sauer, og sortering/pakking av ull,det heile var unnagjort på eit par timar.
I kveld inviterte me alle på pizza...som takk for god hjelp.
                     God sundag i vente!

6 kommentarer:

Brit sa...

Det var en kul redskap for sauklipparen, må vise klipparen vår neste gang han kommer:) Etter at bonden sjøl har stått for klipping i alle år gikk han til det steget å leie klippar i fjor - OG DET ANGRA HAN IKKE PÅ,Hærlig med full dugnadsjau i fjøset - vi har noe lignende når vi klipper villsauene hver sommer- de skal bare klippes en gang i året og det gjør vi sjøl:)

Alvas hobby sa...

Dette var en smart sak!
Den sparer nok ryggen en del.
Og snart er vel lamminga i gang også, spennende tider nå på våren, både for to og firbeinte:)
Ønsker deg en fin kveld og ei flott ny uke!

Strikkebesta sa...

Godt med alt som er gjort, og kjekt når ein kan gå saman og gjere ting i lag. Artig at det er utvikling på saueklippingsfronten også:) Det kan nok trengast, hardt arbeid, vil eg tru.

AnKa sa...

Det var en smart sak, og man får sikkert hvilt ryggen:)
Kjekt at alle hjelper til.
Ønsker deg ei flott uke:)

Odins lille hjørne sa...

så smart!!
Klem fra odin

Fru Keilegavlen sa...

Så smart løysing! Og så så deilig å vere ferdig med saueklippinga. Kjekt med dugnad og så kjekt å ha ei felles feiring på slutten. Ønskjer deg ei fin og kreativ helg.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...