Før svidde ein sjølvsagt over åpen eld, men litt meir moderne metodar er tekne i bruk...
Ståle hjelper besten med skraping.......
No står det berre att
kløyving,reinsking,vatning,salting,røyking,vatning,koking...og SO er dei klare til å bli serverte.....det gler me oss til.
6 kommentarer:
Det ser ikkje vidare godt ut, eg er enig i det... Eg er også oppvoksen med flådde og tørka "saudehaud". Det er eit griseri å ete og ser uappetittelig ut, men du verden for eit godt kjøtt!! Etter eg flytta til byen, er dette sjelden kost, så eg misunner deg:)
Vi brukar tørka sauehaue skoltar siste sundag før jul. Ein tradisjon som eg har med meg heimafrå.
Her er jeg en skikkelig østlending og rynker litt på nesen ;) Syns ikke dette frister særlig. Men en vennegjeng av oss tok en helgetur til Voss for 2-3 uker siden kun for å smake smalahove. De var veldig fornøyd. Min bror er også blitt en dedikert smalahovemann etter sine år i vest:)
Morsomt å se han som er med besten og lærer!
Dette er en rett som jeg aldri har smakt. Er ikke tradisjon verken i nord hvor jeg kommer fra eller her på sørlandet. Kunne godt tenkt meg å smake hvis jeg får anledning en gang.
Her på gården var det tradisjon med " skjeltehaud ", som de kaller det her, og retten ble servert før jul. Hodene ble ikke svidd. Har jo spist det, men synes ikke det er noe godt, stramt på smak og lite vakkert å se på.
Heldigvis er heller ikke min mann begeistret, så vi kommer ikke til å videreføre tradisjonen:)
Godt å ete når alt er ferdig, ja. I nord kalla vi det for "sauhau". God helg til deg!
Legg inn en kommentar