søndag 19. juli 2009

"Røde rips til rips i krukke..."

Mykje av dagen i dag har gått til matauk........ikkje so ofte eg driv med slikt på sundagane, men med full jobb på dagtid og "full slått" om kveldane....er det ikkje tid att til å plukke bær.........

So etter frukost var det på med regnkle og ut i bærbuskane........gjekk ganske kjapt å få fyllt bøtta.......

Men jammen tek det tid å reinse, koke, sile, koke oppatt, vaske glas,fylle oppi og ikkje minst vaske opp alt "utstyret" etterpå.......
No står 13 glas med flott, blank gelè på kjøkkenbenken og du hendelse kor fornøgd eg er.......
So får me håpe at bonden klarar å skaffe heim litt viltkjøt til hausten.......det skal smake....med ripsgelè attåt.

Og til slutt: Vaniljeis med nylaga gelè er nydeleg, søtt og godt!!!


Ha ei fin veke enten du jobbar eller ferierar!!

21 kommentarer:

Anonym sa...

Hei.Det som var på det siste bilde såg godt ut nam nam.Det er jo godt med ripsbærgele også.Her er ikke ripsbæra helt moden men det er like før.Ha en riktig fin senkveld.Bodil

LeKaQuilt sa...

Ripsbusken min er enda liten, må vente ett år eller to før jeg får stor avling :o) Men du verden dette så digg ut !!

malla-b sa...

Dette såg godt ut. har aldri prøvd ripsgele med vaniljesaus. Hos meg går bæra rett i frysen og så lager eg ripsgele av dei etter behov, nokre spiser vi slik dei er med vaniljesaus på. Ha ei fin veke du og.

Som dagene går sa...

Ripsgele er nydelig spesielt til vilt, men også til annet kjøtt. Har bare en ripsbusk så det blir ikke så mange glass gele. Det er ennå lenge til bæra er moden her.

Berit T sa...

MMMmmm så fristende!!!!!!

Må visst hjem en tur og plukke litt jeg også før fuglene tar de.

Du er blitt trukket ut som en av vinnerene på jubileumsinnlegget mitt. Kommer du innom og finner mailadressa mi og sender meg hele din adresse...jeg har ikke den lenger, så kommer pakken i posten om noen dager.

Ha en flott ny uke.

♥ Gamleheksa ♥ sa...

Så flink du har vært i dag. dette er ingen liten jobb, nei. Værst med all vaskinga og ryddinga etterpå ;)
Gratulerer med vinst hos Berit T. Det var koselig.

Strikkebesta sa...

Ripsgele er berre så vakkert, den klare, fine raudfargen! I morgon er det min tur, må nok trekke i regnkleda eg også, ser det ut til. Eg får nok ikkje ete så mykje av geleen sjølv, men det gjer ingenting, det er sånn her i huset at det er alltids nokon som veit å sette pris på heimelaga matvarer:)

STEINKJERRINGA sa...

Nå fikk jeg vann i munnen. Ripsene mine er ikke modne på lenge. De er ikke en gang rosa, men jeg vet om en busk i Bærum, og dit skal jeg snart...!!

Laila -Karin sa...

Dette så himla godt ut. Tror jeg må en tur i nærområdet å få plukket. Her er det slik at folk lar bærene være og har null interesse av å plukke dem.
Ha en fin mandag.
KLEM

Nikoline sa...

God dagen,frue:0)
Så kjekt å sjå at du har lete deg inspirera av ripsgele-innlegget mitt! Og geleen er jo berre kjempegod!! (og så er det så greit å kunna ta litt og litt av buskene,for det er endå ei stund før dei er klare til safta)
Ha ein god dag:0)

Linda sa...

Håh ditta såg godt ut!!!

Janne i Fagerlia sa...

Her går det mest i blåbærplukking. Men akkurat nå høljer det ned, så det blir nok ikke noen matauk i dag. Takk for tips angående is og ripsgele, det har jeg ikke smakt før.

STRIKKEMOR(O) sa...

Så flink du har vore,dette ser godt ut!

Alvas Hobby og Garden Bird sa...

Nå fikk jeg veldig lyst på is med ripsgele:) Det så fantastisk godt ut...men her er ikke ripsa moden enda, har plukket litt blåbær.Gleder meg til bærturene starter for fullt, da koser jeg meg!
Ha en fin kveld!

Hannes hage sa...

Å, dette ser så godt ut! Og minner med om mon barndom da mamma gjorde det samme.
Og hjemmelaget ripsgele er bare så godt.

Grethe sa...

Ripsgele er bare så deilig - så hyggelig blogginnlegg du har laget. Dette ser godt ut.

Rosa sa...

mmmm, det såg nydeleg ut! Eg kjem :)

Anonym sa...

Hei igjen .Tusen tusen takk.Kan du sende e post adressa de til meg så sender jeg mi adresse.Nå ble jeg gla.Jeg har så mange Russesokker par liggende.Så du skal få ett par for bryet.Ha en fin senkveld snart natt.Bodil

elle-melle sa...

Det ser ut til at vi har bedrevet samme aktivitet. Jeg fikk plukket bæra min i siste liten tror jeg. Men ripsgele er veldig godt synes mannen i huset så det pleier å bli noen glass her også.

siddisisalou sa...

det så godt ut - jeg har laget (prøvd å lage) ripsgele i alle år, men har aldri fått den stiv ..... et håpløst tilfelle ;-(

Livet i Metbäcken sa...

Hei! Jeg har akkurat prøvd meg på å lage ripsgele, men min gele ble ikke blank. Noen tips til hva jeg kanskje gjør galt? I mange oppskrifter står det "skum godt" og tror det står "skum av" også. Hva menes med det? Og hvorfor er det så viktig å ta av hinna på toppen?

Mvh Kine B

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...