søndag 22. februar 2009

Konsert på Troldhaugen.

I dag har bonden og eg trossa influensa og dårleg form og reiste på konsert. Yngste son skulle delta på konsert med Unge musikere....sidan konserten var på Troldhaugen trengde han dessuten skyss.

Me har ikkje vore på Troldhaugen før, ein nydeleg plass. Allèen frå parkeringsplassen og bort til Troldsalen er verkeleg flott med store, krokete tre. Lurte fælt på kva tre dette er.....og drista meg til å spørje ei eldre dame (med ein liten hund) "Nei, eg vet ikkje....men et tre er et tre"......jau, da e no so......"men, kanskje du veit?" spurde ho ei anna dame som kom forbi (med ein litt større hund) "Nei, eg er ikkje sikker, men kanskje det er bjørk? "
Nei, her var det ikkje mykje hjelp å få......

Den flotte villaen Nina og Edvard Grieg budde i dei siste 20 åra han levde.

Dette stilige bordet fekk eg teke bilde av gjennom eit vindauge...kva seier de bloggedamer, hadde ikkje dette vore noko å hatt i heimen? Mange ville vel ha malt det kvitt...hm.. men nydeleg er det....Troldsalen er ein fin, intim konsertsal.....

Børge i aksjon......

Etter konserten, her med akkompagnatør.
Etter konserten spanderte me på oss middag på kafè før me reiste heim att....ein hyggjeleg dag!

Ei god veke i vente til alle!

15 kommentarer:

Gamleheksa sa...

Ja, dette var store greier. Ikke rart Trollmor og Trollfar måtte mobilisere litt ekstra krefter til denne begivenheten på Troldhaugen.
Bittelitt stolte kanskje? Håper det. Husker hvordan det var da nevøen spilte i Garde-musikken og det var jo engang ikke min sønn.

Troldhaugen er an artig plass. Faktisk var Gubben og jeg der for årevis siden. Egentlig helt rart for det var hans forslag og spesielt kulturell skal jeg ikke ljuge på ham at han er...

Ha ei flott uke og lev godt på disse gode minnene.

~♥~ Monica S sa...

Mmmm.. skulle gjerne ha vore der!!!

Det var sikkert vakkert!
Eg anar ikkje kva slags tre det kan være.. men liknar ikkje så mykje på Bjørk.. Og viss dei er fryktelig gamle vil eg tru det er noken som ikkje vert så store, som eik og bøk vert.... kanskje eldgamle frukt-tre??

Det bordet var artig.. la merke til at der var klaff på det og... HM!

Monica

Tofo sa...

Så kjekt dere har hatt det! Ikke langt fra meg dette her... Du må komme tilbake når det blir vår og sommer, da er der enda finere! Har vært på flere konserter der for noen år tilbake, dengang min datter sang i barnekor;)

Tofo sa...

Vet dessverre ikke hvilke trær det er, men finner jeg det ut skal jeg gi deg en lyd;)
Ha en fin dag;)

Tofo sa...

Jeg tok likegodt og sendte spørsmålet ditt til "Troldhaugen". Og svaret er : -"Trærne i alléen er bøk. De ble plantet etter Griegs tid av naboen som eier veien."
Så nå ble vi litt klokere begge to:)

Lille meg sa...

Takk for hyggelig hilsen til meg!Jeg har faktisk vært på Troldhaugen 2 ganger.Første gang for over 40 år siden, da vi var på skoletur til Bergen da jeg gikk på folkehøyskolen.Da var vi inne og fikk omvisning. Andre gang jeg var der, var i fjor, da jeg besøkte ei venninne. Da var vi bare utenfor.
Trollkonå på Troldhaugen var vel en herlig kombinasjon!
Spennende med mandagsutfordring, vet ikke om jeg blir med hver gang, men vil iallfall prøve hvis temaet er lett å løse.
Ha en fin dag!

Torunn sa...

Så koseleg! Det er flott på Troldhaugen,- og ekstra flott når det er musikk og og i tillegg ein av sine eigne! Eg var der i 5.klasse, trur eg med klassen min. Me hadde ei frøken som var utruleg flink til å ta oss med på det meste av serverdigheter i by'n. Ynskjer deg ei flott veke!

~♥~ Monica S sa...

Bøk?? HM, då ville eg trudd at dei var større.. men kan hende dei har vore klipte som hekk i starten... hehe!!
Flotte var dei i allefall!!!

Monica

kate sa...

Ja dette må ha vært en flott og minneverdig dag på alle måter:)
Ja det bordet skulle jeg gjerne ha hatt, det var vakkert!!
Flott at du fikk svar på hvilke trær som vokste i alleèn.
Ha en fortsatt fin ettermiddag,
klæm fra Kate:)

GryNoKa sa...

Det ser ut til at dere har kost dere veldig....konsert med sønnen og på en så flott plass.
Datteren min spiller piano så jeg har vært på mane konserter opp i gjennom tiden... det er en spesiell følelse, jeg blir veldig nervøs men mest stolt. Det tipper jeg du og var.
Ha ei flott uke!
Klem Gry : )

oline's skattekammer sa...

Hei igjen, og takk for kommentaren! Har innstalert to progr. Picasa og photo Scape, og det er det sistnevnte jeg har befynt å utforske! Kjempearti, her kan det nok lett gå med noen timer,ja! Veldig koselig det siste innlegget ditt, har ikke vært der selv, men følte meg nesten som en turist med guide da jeg leste det, så takk for omvisningen!! Ha en fin uke videre!!

oline's skattekammer sa...

Hmm, skulle vel heller ha utforsket et kurs i rettskriving, ser jeg... Jaja, får skylde på trette fingrer etter å ha håndtert malekosten noen timer! Natt'a!!

johanne`s rom sa...

Forstår jo godt at dere bare måtte mane dere opp og reise dit, men nå er formen forhåpentlig mye bedre. Jeg har aldri vært på Troldhaugen, bare sett dit på avstand, veldig fine bilder du hadde.Ønsker deg en god og "frisk" uke.

Nikoline sa...

Som du ser,er det ikkje rare greiene som vert produsert når eg set meg ved symaskina... men det veit du nok allerede,så det er ikkje rart at du vart litt forviten i dag..
Flott innlegg frå helga her! Eg har aldri vore på Trollhaugen,berre snakka om å gjera det. Dette var kanskje det vesle puffet som skulle til for å gjera alvor av besøket.
Ha ein fin kveld :9

jofridsquilt sa...

Skjønar godt at de er stolte. Eg har forstått det slik at det er ei stor ære å verta invitert til å spela der. Helsing Jofrid

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...