onsdag 25. mars 2009

Eit sikkert vårteikn...

.......hjå oss er lamminga....I går kom dei fyrste, riktig nok litt for tidleg, men friske og fine.
Og no går det slag i slag til uti mai.....mange bønder synest dette er den mest fantastiske tida heile året....eg må med skam tilstå at eg er ikkje einig.

Sjølvsagt er det eit lite under kvar gong og so lenge alt går rett føre seg ( og eg kjapt kan få bonden på plass) kan eg godt passe på i lamminga. MEN hvis han må eit stykke avgarde på jobb, eg har ansvaret og fødselen ikkje ser ut til å gå heilt normalt, DÅ er eg ikkje "høg i hatten"....

Dette er mest bonden sitt departement....han "fiksar" vanskelege fødslar og andre problem som måtte oppstå ....dessuten beheld han roen uansett ....Og takk for det!. Men ei travel tid er det....
Dei er no fine, då!

Håpar kvelden vert god for alle der ute!
Foresten: Stovegolvet har fått 3 strøk med lakk no! (Ville berre nemne det!!!)

14 kommentarer:

Gamleheksa sa...

Ååå, de er nydelige da. Men jeg er enig med deg, savner ikke lamminga når ting ikke går på skinner. Er glad jeg bare kan gå til naboen, ca 150 meter og hilse på slike sjarmtroll om bare noen uker.

oline's skattekammer sa...

Hehe, gratulerer med nye "familiemedlemmer"! Har ikke kommet noen lam på gården her enda, men de er nok like om hjørnet! Gleder meg til sauene og lammene kommer ut, og kunne ta med marit og vise henne! Hun er veldig opptatt av dyr, og så flink å skille dem med å lage lyder! Lekehesten hennes får så klart hestevrinsk, sauen som hører til bondegården hennes får den søteste bæ'lyd, hun hermer etter katter så hennes mor trodde det var noen store hannkatter utafor huset og fluer som nettopp har våknet fra vinterdvalen, får oppmuntrende bzzz-lyder i et forrykende tempo! Men da hun forleden dag fikk se en hjort oppå marka, sleit hun litt! Gikk igjenom hele regla si, fra vov-vov, bæ, mjau til hun stolt endte opp med et rungende "MØØØØ"! Og det var godt nok for oss! Ha en fin vår!!!

Mita`s hjørne sa...

Heisann...
Næmmen så søte disse små lammene er...
Tidligere hadde naboen sauer, men de slutta med sau - var en tradisjon å gå dit å se på de søte små... det var jo så koselig...men,men...
Så flotte stoffer du viste i forrige innelgg... leste i dag at Stoff og Stil åpner butikk i Trondheim - bare en times kjøring dit...

Ha en super kveld og uke...

ninabakke sa...

Kjempe søte!

Mvh Nina
www.fotoverden.blogspot.com

Linda sa...

Ååååå søte!!!
men eg skjønar deg godt... eg hadde ikkje likt å ha ansvaret heller...;)

Lille meg sa...

Å ja! Jeg husker fra min barndom, det var travelt under lammminga. Men du verden så koselig det var når nye lam kom til!
Sikkert vårtegn, ja!
Jeg har noe til deg på min nye blogg:
http://bkverndal.blogspot.com
Ha en fin kveld fortsatt!

Alvas hjørne sa...

De er bare så nydelige!
Skulle gjerne ha vært med på lamminga,like spennende hver gang..en onkel av meg hadde sauer da jeg vokste opp,og det var stor stas å være med.
Ønsker dere lykke til med lamminga!
Klem

Nissestien sa...

Ååååå så søte! Noen har sagt meg at sauer er stygge dyr, men det stemmer ikke. Jeg er mer enig i hun som sa at sauer er "ålreite" dyr. Lammene er i alle fall kjempesøte!
Lykke til med lammingen, håper alt går bra for seg.

Stubbetufsa sa...

Æ blir heilt nostalgisk! Vi hadde sauer hjemme på gården der æ vaks opp, og æ brukte å være med på lamminga! Dæm var så fin, lamman!

Strikk innom sa...

Hei
Vi hadde sauer under oppveksten min og jeg husker godt den spesielle stemninga i huset under lamminga. Nå er det bare minner.

Anne-Berit sa...

Åja,nydelige er de,men jeg skjønner godt hva du mener.En opplevelse når alt går godt,men sikkert fælt når det ikke gjør det.
Nå blir det vel innflytting på nylakkerte golv snart,sikkert godt å bli ferdig.Ha det godt:o))

Nikoline sa...

Ååå... ja dette er VÅR! Savnar sauene på denne tida,sjølv om eg "rømde huset" under lembinga... (både eg og mor mi...)For ikkje å snakka om hausten,slaktetida...!
Koselege bilder hjå deg i kveld :0)
Teppet på stolen er eit prosjekt frå ifjor sommar. Har du ikkje sett det før? Eit halvt teppe,då klarde ikkje Garnsenteret å skaffa meir garn... Har bestemt meg for å laga hin halvparten også sjølv om det vert berre tilnærma farge.No er det egentleg ikkje brukande til noko ting..
Ha ei god natt :0)

Brit sa...

Gratulere med nye verdensborgere i fjøset. Kjenner meg igjen i din beskrivelse av å være fødselhjelper, må ha kaillen i nærheten. Har opplevd å mista fordi jeg bl.a ikke kan det der å snu.., ikke morsomt..
Vi har til nå fått kremt, 49 lam som de fleste ble født i skifte jan/feb... Da er det snakk om fortidlig.... Venter mer normal lamming i april ca 70 - 80 til:)
Ellers takk for mange hyggelige hilsnere i bloggen min:) Jeg jobber videre med strikkekonkuransen:)

~♥~ Monica S sa...

Du er jammen flink med det golvet ditt!!! :-)

Ååååå kor søte dei er... då ungane mine var små tok vi til oss to flaskelam.. som vi hadde boande i hagen!!! (fyst inne i ute-kjellaren) DET VAR EIN HERLIG VÅR OG SOMMAR!!! dei va så kjekke!

Monica

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...