lørdag 18. april 2009

Eit møka-innlegg.....

...i ordets rette forstand er dette. Undertittelen på bloggen min er:Livet på garden og hobbyane mine. I desse dagar er det utvilsomt mest av det fyrste, med full våronn.
Nett no er husdyrgjødsla som skal ut på bakkane, eller "Bonden gull" som nokon kallar det.....(me kallar det møk, rett og slett).


Ganske tung jobb dette i dei bratte bakkane våre............Dei som ikkje er van med det, synest truleg at den lukta er aldeles vederstyggeleg........men det luktar vår.

Me har opplevd at folk som har gått forbi på vegen har gremma seg......men naboane våre er svært so forståelsefulle.....og har ikkje klaga.

I går kveld var yngste son på speling og då måtte eg trø til, men berre for å "styre med" traktoren og "koble om".Heklearbeidet var med i tilfelle det skulle bli nokon minutt lediggang.
I dag har Børge vore heime og han er litt meir egna til dette arbeidet enn eg, heldigvis...
Far og son i rådslaging......Med desse fine blomane eg fann ute idag ynskjer eg deko alle ein strålande sundag i morgon!!!

23 kommentarer:

Ingrid sa...

Å ja den lukta kjenner vi her og no.en som du seier så må det gjerast så vi toler det nok i år og.Og så er det no litt godt og for då veit ein at NO er våren kommen

Janne i Fagerlia sa...

Enig, møkkalukt er vårlukt, og jeg foretrekker møkkalukt ti ganger framfor røyklukt. Og det må jo til om det skal spire og gro ......

Ha en fin helg!

Gamleheksa sa...

Jeg kan vel si at jeg ikke er så begeistret for møkk-lukta, men det gjør godt det som kommer på bakken.

Gubben skulle gjerne hatt litt møkk på åkrene sine han, men her er det for langt etter "råstoff" dessverre.

Liv sa...

Ja den våronna, det er kjekt når den er i gang, og lukta følger med. Vi som bor på landet må tåle den;))
På Finnøy, største øya i vår kommune, har de kun EN ting å si om den lukta: "Det lukter penger!" Og litt sant er det vel, for uten blir det mindre avling og mindre penger;) Men det er vel helst for moroskyld...

Iallefall er det godt å kunne nyte vårblomstene og hekleriet innimellom. Jeg har tatt innover meg slikt som ikke kan blogges, og et stort arbeid som tar litt tid, men jeg strikker hele tiden, og koser meg.

God helg!

Strikkelines sa...

kjenn lukta...:) ka fint hekla du?
go helg..her snør det...sukk

Alvas hjørne sa...

Den lukta er jeg oppvokst med, og jeg synes det lukter VÅR!!
Flotte blomster hos deg, er det vårkål?
Ønsker deg ei flott helg!!

Hulda sa...

Kjempefint der dere bor! Og bor man på gård, så må vel møkka-jobben også gjøres. :) Nydelige små lam dere har fått i fjøset.

Rosa sa...

Kvitt heklearbeid og møking?? Jaujau, håpar det gjekk bra :) Kjenner forresten ikkje noko lukt ned til oss - kanskje det bles "rett veg"?

God arbeidsøkt!

Stubbetufsa sa...

Jada, møkkaspredning kjenner vi til! Og som dere sier, naboene tok det verst! Vi syns det lukta vår!

Lille meg sa...

Ja, det lukter vår når gjødsla skal spres utover.
Det går jo over etterhvert.
Fine blomster du viser også.
Ha en riktig fin søndag!;)

Jorids BestemorBlogg. sa...

Møkkalukt og våronn betyr nytt liv og vår for meg, og det får jeg bare gode følelser av.
Veldig koselig og følge bloggen din.
Ønsker deg en god søndag og ei glad ny uke!!

Magny sa...

møkka innleg ja... kjenner lukta hiiiit.., nostalgisk må eg si!
men en ting er sikkert det lukter vår!!
god klem til deg~~~~>*
magny

Besta sa...

Kjente den samme lukta komme strømmende her jeg bor på onsdag...ikke noe særlig..Lukta var ikke så fæl i gamle dager. Men det må no til skal det vokse og gro. Fine blomster. God søndag!

~♥~ Monica S sa...

hehehe!! Møkkaarbeid ja.. det må vel til, sjøl om det kan lukte fryktelig til tider! ;-)

Ha ein herlig søndag du og!

Monica

Hanne sa...

Det er vår, når det sprøytes og gjødsles med kumøkk. Riktig god vår. Flotte bilder.

Nissestien sa...

Det er ikke fritt for at jeg kjenner til den lukten. Her på Jæren er det nesten godt å være litt forkjølet med tett nese i disse dager. Ellers er jo disse små søte lammene alldeles nydelige!!!
Ha en fin uke.

GryNoKa sa...

Så flott vårinnlegg..

Her har det snødd tett i hele dag, så vi har kost oss inne.
Fin uke til deg!
Klem Gry : )

johanne`s rom sa...

Ja det hører våren til, med litt møkk-lukt. Vi som bor på gård syns det er noe av vårfølelsen, men klart det er en "møkkajobb". Men så mye godt det kommer ut av det etterpå - det vokser godt. I hele går var jeg ute i hagen og klipte busker etc. det er en hærlig tid. Kos deg videre med våren og alt den fører med seg.

Tofo sa...

Ja det må nok til! Lukten forsvinner nå heldigvis til slutt...hihi:) Men såpass må vi tåle;)

mormonsen sa...

Å, kor eg har kosa meg mens eg har lest gjennom bloggen din. Om våronn og lamming og familieselskap og ferdig oppusseprosjekt. Også så fint som det ble i stua di. Ja, du får det til!
Men blir jo ordentlig nysgjerrig på de man begynner å følge her inne. Har omtrent hatt litt abstinens etter to uker uten blogging. Mvh. mormonsen

Laila sa...

Ja den møkalokta. Her til fjells ligg vi litt etter alle andre, så våronna må vente eit lite bel til. Og sidan vi då berre har tørr gjødsel, så merkast det ikkje så mykje. Men her luktar vår allikavel.
Supert å lese på bloggen din. Kjempefine hunder du har der også.
Ha ein fin veke.

Gamleheksa sa...

Jeg har ei utfordring til deg, dersom du har lyst.

Sonja sa...

Man kan kalle det så mangt.Jeg må innrømme at jeg har litt fintfølende nese når det gjelder møkkalukt, men hvis det er vår det lukter så adopterer jeg den.Ser ut til at dere kunne trenge en kort og en lang fot en gang i mellom , i de bratte skråninger der.Men det ser veldig idyllisk ut.Herlig tid nå når alt grønnes og dyr og mennesker koser seg isola.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...