tirsdag 14. april 2009

Våronna er i gang...

Desse siste dagane har våren slege til for fullt, og me kan sjå tydeleg kor graset veks for kvar dag......våronna er i gang......På planen i dag stod å skrape sand og grus........under brøytinga i vinter (spesielt når det har kome snø og det har vore tint under) har ein del av grusen teke same vegen som snøen, also utom vegen.

Dette er særdeles upraktisk når me kjem med slåmaskina, kniven likar dårleg sand og stein.

Gamal reiskap er teken i bruk og det er berre handemakt som duger her.....

Also: skrape saman og bære opp att, slik er det......
Kunne sjølvsagt hatt traktor med skuffe og lessa det oppi, og so køyrt det opp att......(har hatt tilbod om det..)men so måtte traktoren flyttast "heile tida",og eg er ikkje nokon traktorsjåfør....nei, gjer eg det på min måte.......
og dessutan: Sabla god trim, og det kan trengjast etter alt påskesnopet eg har "knekt" i meg.
No er grusen "på plass" igjen, iblanda litt gras og mose......

Ein føremiddag til no.....so er jobben gjort.

11 kommentarer:

Berit T sa...

Så du er igang med våronna du også:o) Samme her, har jobba i ett sett i ti timer med den store hagesaksa, klippet greiner, små trær, kvernet det opp, og nå er jeg så øm i armer, rygg og sider, så jeg vet ikke hvordan dette skal bli i morgon... kan kansje ikke strekke ut armene eller røre meg Hehe, uvant med slik hardkjør. Men du og du så godt det gjere, og etter alt påskegodtet og late dager så var det godt å komme i seget igjen.
Nå er det på tide å få litt søvn, i morgon er det en ny økt.
Ha en fin dag i morgon.

Villmarkstausa sa...

God våronn i dag;-)) Så grønnt det var hos deg....her på østlandet er det snø ennå..ÆSSJ!

Gamleheksa sa...

Dette var et kjent fenomen. Særlig når man må strø på glatta og så kommer det ny snø på toppen. Da blir gresset ganske grått.

Har det kommet mange lam-unger forresten? Dere er kanskje ferdig med lamme-tida og dere?

Anne-Berit sa...

Er nok mye å gjøre framover no ja,for noen og enhver.Ser du er godt i gang.Og trim har vi bare godt av.
Ha en fin dag!

Lille meg sa...

Du er både flink og flittig!
Jeg har også såvidt startet med våronn i hagen. "Mishandlet" hekken min i dag, etter råd fra ei venninne. Synes den ble skamklipt, jeg. Men det skulle visst være sånn. Så slipper jeg iallfall å klippe den på en stund,,,,,,,,,
Skal vanne og gjødsle den etterpå, så da får vi håpe den begynner å vokse igjen.....
Ha en fin dag!:)

Strikkebesta sa...

Våronna er ei travel tid for den som driv gard, ja. Her går eg og sullar og tek bilete av blomar og gåsungar, medan andre må slite og streve, får litt dårleg samvit, kanskje eg bør ta eit tak i det som kunne ha vore hagen....

Nissestien sa...

Litt av et arbeid, ja. Så lenge været er bra er det jo fint å være ut. Er i grunnen glad at vi har en liten og overkommelig hage. Det holder for meg! Får mer tid til å sy, strikke og slikt noe.
Takk for koselig kommentar på bloggen min og lykke til med våronna videre. Det er så deilig å se at det blir grønt rundt oss!

malla-b sa...

Hadde tenkt å starte på våronna, men hos meg er den utsatt til i morgon. Har raka litt lauv, men blomsterbedda treng litt stell

Janne i Fagerlia sa...

Ja, det er ingenting som er så galt at det ikke er godt for noe. Masse strev, men "gratis" trim. Men det er kjempegreit når slike jobber er unnagjort, og man kan sette seg ned med en velfortjent kopp kaffe.

~♥~ Monica S sa...

Ojojoj.. ka med trillebåre?? eg fekk ryggverk berre ved tanken, men din rygg er vel som bønder flest STERK! :-)

klem
Monica

Sonja sa...

Litt av en jobb du har hatt med den grusen.Ellers er det jo litt koselig med våronn.Har tenkt til å begynne i hagen nå til helga.Når været er fint er det jo deilig å holde på ute.
Det syskrinet ditt var litt av et kupp.Har aldri sett et sånt før.Det ble jo lekkert etter oppussing.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...