lørdag 23. mai 2009

Ein hyllest til brannmennene i bygda vår!!

Tirsdag kveld var det dramatikk i bygda vår... ....løa på nabogarden brann ned til grunnen.

Ei skremmande oppleving........ikkje minst fordi me såg kor utruleg raskt flammane spreidde seg.Brannen starta i ein bil som stod inne og spreidde seg raskt.

Bonden ( her på garden) kom ganske raskt til, men hadde berre to brannsløkkingsapparat å hjelpa seg med.......so det var nyttelaust.

Det lokale brannvernet var på plass etter nokon få minutt og klarde til all lukke å berge bustadhuset. Dei er berre 10 mann og har ikkje noko vaktordning (denne kvelden møtte likevel 8 av dei, ein var på jobb i Nordsjøen) ......... dei er dyktige .......og dei er raskt på plass.....


Ved fleire høve har "dei styrande" ville legge ned brannvernet her og heller bruke ressursane sentralt......og ja, me har hatt underskriftskampanje for å behalde det.

No viste det seg nok ein gong at dei gjer ein god jobb og at bygda treng dei.

Frå kommunesenteret er det trass alt 20 km å køyre........

Hurra for bygda sine brannmenn!!!

15 kommentarer:

Janne i Fagerlia sa...

Ja da fikk dere bekrefter at det lokale brannlaget har livets rett. Dessverre er det slik nå for tiden at alt skal sentraliseres. Men blir det bedre????

Ha en fin maisøndag!

Strikkebesta sa...

Så flott at du bruker bloggen din til å fokusere på slike viktige ting! Brannvern er nødvendig for ei kvar bygd, og erfaringane de sit att med etter brannen på nabogarden er eit klart prov på nettopp dette. Stå på vidare for bygda di!

Laila sa...

Så godt at det gikk bra.Slike oplevelser sitter et støkk ideg.
Ps. jeg har lagt ut en konkuranse
Ha en flott søndag

Bodil sa...

Det var nok ein trasig opplevelse! Håper de får behalda det lokale brannvernet som de har, for her var jo eit bevis på at det det trengs! Håper du får ein fin dag i dag:)

Tofo sa...

Dette må ha vært en skummel opplevelse! Godt at hovedhuset gikk klar! Hurra for brannfolkene!

Rosa sa...

Ja, 3x3 HURRA for brannvernet og den jobben dei gjer!

Stubbetufsa sa...

Er det ikke rart kor de små lokalsamfunnan blir angreppen fra de store sentran? Dæm skal ha ailt!Og her va det jo lokale menn som hadde brannvakt? Ja! Æ blir så fortæranes...
Hurra for oss1

Alvas hjørne sa...

Skremmende opplvelse, godt at bolighuset berget.
Skummelt å tenke på hvor fort det kan gå...

Så morro at pilen din spirer:)
Ha en flott kveld!

Hulda sa...

Det er skummelt med slike branner. I vinter brant et hus her ned til grunnmuren. Heldigvis var det ingen hjemme der da. Godt det gikk bra hos dere også.

Elkat sa...

så bra at brannmenn fins,jeg bor sammen med en frivillig brannmann og de gjør en kjempejobb.Håper de tar vare på alle lokale brannlag/stasjoner for ved en brann trenger man hjelp med en gang.Stå på å kjemp!

GryNoKa sa...

Det er skrekkelig med brann!
Brannvern er absolutt nødvendig,
på bygda og.
Ha ei fin uke!
Klem Gry: )

Brit sa...

Brannmenn er viktig og HURRA for at de finnes også på de små steder. Kjempe viktig tiltak å slå et slag for dem.
Vi fikk oppleve redning av dem i fjor vinter da buret vårt brant ned. Stod 5 m fra våningshuset, men heldigvis var vindretningen helt motsatt den dagen, det var vi alle veldig glad for..

Gamleheksa sa...

Det er samme nøda her. Nå er brannetaten samlet "sentralt", så får vi andre klare oss så godt vi kan.
Brannmenn, amulanser og politi er da noe alle trenger nær tilgang til. Jeg så på tv at det ikke skal være fast politi i Geiranger i sommer.Og der det kommer så mye folk, jeg trodde ikke mine egne ører.
Ble så glad da bolighuset klarte seg.

Patina-H sa...

Ja visst treng me brannmennene våre :) Dei gjorde ein kjempejobb !

oline's skattekammer sa...

Hei igjen, brann er bare så skremmende! Håper virkelig at dere får beholde brannvesenet deres! Så utrolig viktig jobb de gjør, er jo ofte snakk om minutter, derfor så nødvendig at det er i nærheten!Håper at du får en fin uke videre!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...