fredag 8. januar 2010

Og jula varer heilt til.......

påske?.....
Nei, ikkje radt so lenge............men me har jol enno, me......og kosar oss med det. Joletreet har knapt nok mista ei einaste nål........men so var det òg henta i skogen eit par dagar før jolaftan.
Sidan me ikkje pyntar noko før heilt innpå jol, er det kjekt å bevare jola til litt utpå nyåret.


Ifylgje primstaven varde jola til 13. januar i riktig gammal tid, berre høyr:

TJUGENDAG eller Tjuendedag jul. St. Knut. Knut jager julen ut. Dette var gamle nyttårsdag. . Nå skulle julen ringes ut - og juleølet drikkes opp.


Er det fleire som enno har jol i huset?
Det skulle vore moro å visst.......
God helg!

28 kommentarer:

jofridsquilt sa...

Juletreet måtte ut forrige mandag. Då hadde det nesten ikkje nåler att. Ellers skal resten av pynten få stå til neste veke ein gong. Helsing Jofrid

tubakk sa...

Joda, her står juletreet så flott som berre det. Vi har alltid "kasta" ut jula etter 2 veker, altså den 6. januar. Men iår lot vi ho vare enno ei stund, sidan treet er så flott, og vinteren har tatt eit så godt tak i oss. Blir liksom litt varmare inne med juletreet her. Eg seier som Jacob Sande; I morgon, i morgon, men ikkje i dag....

Hennes sa...

Her er julen vekk.
Jeg aner egentlig ikke hvorfor jeg har sånn hast, men tror det er redsel for å henge etter.
Hi hi, ikke vet jeg..
Men det ser koselig ut med litt jul enda.
Kos deg videre.
Hilsen Linda..

Monicas sa...

heisann.......ja, stjerne og stake forsvann i går..og resten går i morra.....

Gamleheksa sa...

Vi bruker å ha jula til 20-dagen vo også. Men i år måtte juletreet ut før. Hogde det like før jul og gjorde som vi alltid har gjort. Med det har rast av barnåler siden julaften, så da var det ikke særlig pent lengre :) Men litt annet fra jula er framme enda. Har så smått begynt å ta vekk litt, men kan ikke ta alt. Da blir det så tomt.

God fredagskveld.

Tofo sa...

Tok ut julen i går...men det var mest pga et besøk jeg skal ha over helgen... Syns det er like vemodig hvert år jeg :-) Vi pynter ikke før på lillejulaften...og det er bare så fint og koselig i vår julestue;-)

Bestemor Drillo sa...

Jeg må ærlig innrømme at trettendagen da var det over! Juletreet begynte å drysse og da tenkte jeg skitt au!!!! I mitt barndomshjem varte alltid jula til tjuendedagen! Kos deg videre med ditt vakre juletre og dompappkuler!
Klem og god helg;)

Elisabeth Antonette sa...

Her er det fremdeles jul i huset. :o)

Vi har adventspynten fremme fra første søndag i advent til lille julaften. Da kommer julepynten frem, og får stå til tjuende dag jul. Koselig å se at vi er flere som holder på den gamle tradisjonen.

Ingrid sa...

Her er det full jul endå og det blir det iallfall ei veke til ,men då må vel det vel vekk.Juletreet er i bra "form "endå bortsett frå pynten som kattane ikkje klarar å la vere.

MajorogMeg sa...

øh...her gikk treet ut i mellomjula.. Grunnet en meget glad hale som gjorde sitt til at barnåler formelig "spruta" rundt:)
kos deg du:)
Klem fra meg:)

Janne i Fagerlia sa...

Julepynten forsvant for fem dager siden, og juletreet er kappet til fyringsved. Så nå er jula definitivt over. Men jeg begynte derimot å ta fram julepynt i adventstiden, så det føltes godt å rydde ut jula da vi begynte på nytt år.

Elkat sa...

Nei hos oss har vi pynt og juletree ennå, det har ikke mistet så mange nålene så det får stå ei stund til.. Mulig jeg plukker ned litt av pynten etter helga..og 20 dags jul må vel alt bort..Et år til neste gang..*sukk*
Ha ei fin helg!

Linda sa...

Nei her hjå meg er det ikkje jul lenger. Jula reiste på onsdag. Litt godt og, men det vert tomt i huset.

GryNoKa sa...

Pakka bort jula på onsdag...synes det bestandig er litt trist å ta bort alt... men , men det må jo gjøres.
Ønsker deg ei fin helg.
Klem Gry : )

Anonym sa...

Hei.Jeg har jul hjem hær på Frei enda.På Mandag drar den ut av huset.Ønsker deg en riktig fin helg.Klem fra Bodil...

Ruth sa...

Jeg pleier å la julen vare til Tyvendedagen jeg også, men i år gikk julen ut den 6. Jeg føler så inderlig trang til å få vasket her. Jeg tror jeg har fått litt støv på hjernen, bokstavelig talt.

Jeg håper Londonturen din går etter planen. Det vbegynner å bli ganske store problemer nede i sør med sne osv. Ha en riktig god tur.

johanne`s rom sa...

Koselig å ha jula litt, det går jo så fort og det blir så mørkt og trist når en tar bort de ekstra lysene. Men jeg kastet ut treet på 13.dagen og begynner å venne meg til det nå. God helg til deg.

Anonym sa...

Hei,Jeg holder på den gamle tradisjonen fra barndommen, så her er det "full jul". og blir det til 20ende dagen. Jeg holder på i mange dager før jul med og pynte, så da er det det samme om det står ei stund. Du har foresten ei koslig bloggside som jeg er mye innom. Et Godt År ønskes deg i 2010. Hilsen fra Randi på Nes i Hedmark.

Rosa sa...

Det er mogleg jolepynten forsvinn imorgon her hjå oss. Og jolatreet har som tidlegare skildra funne sjelefred ute mellom likemenn ;)

Hanne sa...

Ritkig god helg til dere også. Nei, julen forsvant 3.januar hos oss. Jeg synes det var litt tidlig, men da treet drysset noe så usedvandlig mye, var det ingen bønn, det måtte ut. Kos deg med treet!

Laila -Karin sa...

Her gikk julen ut andre januar, men jeg begynner jo ganske tidlig og nå syns jeg det er deilig at alt er tilbake til det normale.
Jeg får heller ikke bra fuglebilder gjennom vinduet, så det blir å komme seg utenfor og vente tålmodig .
De holder seg jo ikke akkurat i ro småfuglene.
Ha en fortsatt fin helg.
Klem

KariL sa...

Før jul er det advent og alt som er sydd til advent er fremme pluss adventsstaken. Så kommer jula, og juletreet står her ennå, grønt og pent, likeså all julepynten. Vi pynter siste dagene før jul, får knapt byttet juleduker, før alt skal vækk igjen. Har sydd en del opp gjennom årene og det er kjekt å ta frem en del, men da må en ha tid til å bytte ut her og der i løpet av jula. Mellom anna derfor liker jeg å ha julepynten opp noen dager over jul (les nyttår). Men 20dag jul skal den ut. Tradisjoner er til for å følges. God helg og klem fra KariL ;))

Laila sa...

Ja, her i huset er det jul framleis, men måndag kjem 20.dag Knut og jagar jula ut. Eg tykkjer det er veldig kjekt å hente fram all julestasen, men jammen er det kjekt å få den vekk att også:) Synd og skam og kaste ut det fine juletreet vi har i år. Det har ikkje slept ei einaste nål enno, men nok er nok. Skal bli godt å få romsleg stove igjen... God helg!

Stubbetufsa sa...

Normalt ville jeg ha venta til trettendagen.
I år hadde jeg så mye jeg måtte ha ut av hodet. Det gjaldt å male noen bokhyller, og den jeg begynte med var full av også håndarbeidssaker. så her måtte det storrydding til, og da fauk julepynten... Og det var en lettelse å ikke måtte forsvare juletreet mot kattepusen...!

Alvas hjørne sa...

Jula er ute for lengst her, men så tok vi inn treet nesten ei uke før jul:)Savnet det litt de første dagene, det lyste jo opp så fint...
Ha en flott vinterdag:)

oline's skattekammer sa...

Heia, ja her var det også jul, da du skrev innlegget ditt, men "kasta" den ut i går, lørdag. Jeg bruker også å la den stå en stund, bruker også å pynte straks føre høytiden, så dette er tidlig å avslutte jula for min del, men var litt lei av den i år. Og da jeg fikk "ånda over meg", ble det slik i år. Ha en fin søndag!

Turi sa...

Hos meg er det fortsatt jul, har riktig nuk ikkje juletre, men nissar og englar får være framme ei stond til.
Juleølet som eg fekk av pappa då eg reiste etter jul skal nuk vare til tjuande dag, (rasjonering)kun eit glas til middag kvar dag so har eg til tjuande dag jul.

Anne sa...

her er julepynten pakket ned for lengst. Tok den ned rett etter nyttår! Men så pyntet eg tidelig i desember da;) Ha en fin dag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...