mandag 12. januar 2009

Dagens vegrapport

I innlegget mitt laurdag viste eg ein "nygrusa" og trygg veg.

I helga var det meldt store nedbørsmengder på våre kantar,og det slo sikkeleg til......og med 8 plussgrader vart det i tillegg stor snøsmelting og mykje vatn rann i desse bratte bakkane våre. Dette gjekk stygt utover vegen og tunet vårt (igjen).


Bonden og yngste son var ute seint i går kveld for å opne veggrøfter, men med masse is og frose under var ikkje den jobben lett.


I nattens "mulm og mørke" tok vatnet andre vegar enn det skulle og resultatet vart ei djup grøft midt i vegen.


Reine presisjonskøyringa måtte til for å "forsere" elendigheita, og eg heldt motet oppe heilt til eg kom fram "på kanten", men då trekte eg meg og bonden vart tilkalla og køyrde forbi verste strekninga.
Han som brukte fleire timar på "grusing" laurdag, må ta fatt på nye oppgåver og denne gongen er det grus i heilt andre mengder som må til.
Bra at bonden er ein tolmodig og uthaldande mann!

15 kommentarer:

Rosa sa...

Det er ikkje måte på bal med den vegen! Men tålmodet til bonden er me alle glade for :)

Berit T sa...

Uff så mye arbeid til ingen nytte.
Skummelt når veien forsvinner slik.

Forsiktig på glatta da!!!

Unknown sa...

Uffda, dette såg trasig ut!!
Skjønar godt at du måtte ha hjelp til å kome ned her...
Håpar dokke får ordna vegen raskast råd...
Klem

Anne-Berit sa...

Nei-nei-nei,det så ikke bra ut.Nå syns jeg virkelig synd på dere.Dette været kan ta luven av noen og enhver.Blir litt av en jobb å få i orden den veien igjen.Bra han er en tålmodig mann,bonden.Ha en fin kveld!

malla-b sa...

Du verden synest vi har hatt det litt tøft i helga, når huset rista og taksteiner flaug, men dette var mykje verre.Kjekt at du har ein som er tolmodig til å ordne opp att.

Anne sa...

uff, det var kjedelig for dere. Bra du har en flink og tolmodig mann som order opp! Håper det går bra å komme seg til og fra huset deres til veien er ordnet! Lykke til. Ha en fin uke:)

Turid sa...

Huff SÅ kjedelig! Alt det arbeidet forgjeves... Ja det regnet GRÅDIG i helgen. Vi må få litt sol og fint mildvær, sånn at bonden slipper å fikse vegen hver dag! ;)

Stubbetufsa sa...

Dokker har nåkka å stri med! Æ misoinne dokker ikke! Lykke tel med arbeidet, det treng dokker, skjønt lykkønskninga vises ikke i neven!

Bestefars Verksted. sa...

Heisann ! Stakkar bonden,nå må han skride til verket,nok en gang.....maken til oppattarbeid !! Vi har også mye vann,men her er jo så flatt,vi bor jo nesten i fjæresteinene,så vi slipper sånne problem som dere har......men nå må vel han der oppe,ha spandert nok stormer på oss snart ?!
Vet du,jeg husker desverre ikke hvor jeg fant de rækved-hjertene,men de er lånt fra nettet en plass........korttidsminnet heter det vel.....eller alzhaimer....skrives nok ikke slik,men du skjønner nok hva jeg mener ! Ha en fortsatt fin dag ;)

~♥~ Monica S sa...

Å nei... det var no aldeles for mykje!! Håper de finn att grusen i nederste enden av vegen!?? Eller??
HUff of huff.. det såg ut som MYKJE arbeid på husbonden din!! ... igjen!!

HA ein ellers fin dag!

Monica

Sonja sa...

Nei men dette var da ille. Det er til tider en merkelig vinter vi har i dette landet.Snø og is,varmt og kaldt, jammen godt at bonden er en tålmodig mann.Her trenges det litt opprydding igjen skjønner jeg.Lykke til håper det holder denne gangen.

Janne i Fagerlia sa...

Stakkars folk! Hørte at det var meldt store nedbørsmengder lenger nede på Vestlandet, men drømte ikke om at det var så alvorlige saker. Dere har sikkert full sysselsetting lenge med dette ....

Besta sa...

Oj oj oj, det så ikke bra ut. Ja, e det ikke det eine så e da det andre. Trøste klem fra besta.

Kate-Marita Pettersen sa...

Huff og huff det var ikke bra...
Flott at han er tålmodig den mannen din:)¨
Ha en fin onsdag:)
Klæm;)

Nissestien sa...

Å, nå synes jeg synd på dere. Det er skummelt når veien begynner og renne vekk slik. Det er da man lurer på hvorfor ikke vannet som detter ned kan være sånn noen lunde likt fordelt! Vel er vi vestlendinger vant til mye vatten,men alt med måte. Lykke til med reparasjonsarbeidet og håper at dere har fått nok for denne vinteren. Ha en fortsatt fin (og tørrere) uke.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...