lørdag 10. januar 2009

Hålkeføre

Etter ein periode med skikkeleg kaldt ver og deretter regn vart det reine skøyteisen i tunet og på vegane, eit kjendt fenomen, vil eg tru.....Sidan dei siste 300 meterane frå hovedvegen og opp til huset vårt er ein bratt bakke, måtte bilane måtte stå att og me måtte ta beina fatt. Seint på kvelden med hovudlykt og broddar på føtene har det gått fint, det.

Dei som ikkje har hatt broddar måtte gå utom vegen...
Sidan dette er privat veg kan me ikkje berre ringe kommunen og be dei strø....

I dag tok bonden affære og vegen er ikkje berre strødd, men regelrett grusa. Han gjer det skikkeleg, bonden, det han tek i fèr med. Ikkje slik som dei kommunale vegane der du finn eit sandkorn her og eit der.

Hundane synest det er kjekt med litt "action" ute.No kan me ferdast trygt .....heilt til neste vèromslag frå kaldt- til mildvèr.

Ein god sundag i vente til dykk alle!

19 kommentarer:

Anne-Berit sa...

Akkurat sånn holke er det her også i dag,og det er med livet som innsats å bevege seg ute.Det har vært dårlig sanding,men nå hørte jeg nettopp at sandingsbilen for forbi her,så det blir vel bedre.Var i byrn en tur på formiddagen,og det sto bilder overalt som hadde kjørt i hverandre eller kjørt av veien på det skumle føret.Ingen store ting,men likevel.Skikkelig sanding av bonden din ser jeg,sånn skulle det vært over alt.Ser hundene følger med,hehe,artig.
Ha en fin kveld.

~♥~ Monica S sa...

Ja det må eg sei... han karen der veit betydninga av å strø vegen! Skulle hatt en sånn kar over alt! :-)
Vi har også slikt holkeføre.. men no forsvinn visst det og :-)
Så kjem det vel ny snø snart klan eg tru...

Ha ei god helg!
Monica

Nikoline sa...

Ukrut forgår ikkje så lett,veit du...
Ei god helg til deg også!

Mormor sa...

Ja det der kaller jeg å strø skikkelig. Er nok mange som skulle ønske de hadde hatt den karen der til å strø for seg. Nå kan dere i alle fall gå og kjøre trygt. Ha en fin helg !

Ingrid sa...

Uffameg kor mykje is .Og så i dei bratte bakkane dokka , men ser at bonden ikkje tar sjangsen på at noke skal skje så de er nok i "trygge hender"

Lemi sa...

oi der va d bratt!! særlig ser d bratt ut på bile der hunden titter rundt hjørnet, ville ikke ha sklidd utfor der nei.. bra han strør ;)

kate sa...

Så fint at bonden fikk lagt grus på glattholka, skikkelig skummelt med sånn isete vei.
Ha en fortsatt flott kveld.
Klæm fra Kate.

Besta sa...

Slik var det her i går, men no er alt borte og vi har 10 pluss. Det der så skikkelig skummelt ut. fint at du har så flink mann å strø. Ha ei fin helg.

Alvas hjørne sa...

Hålkeføre her også, gjelder å holde tunga rett i munnen og gå forsiktig! Men ikke fullt så godt strødd her som hos dere...
Likte så godt bildene av hund og katt sammen, så flotte. Ser ut som de er de beste venner i verden..
Ønsker deg ei super helg!!!

HeiGrim-Frupigalopp sa...

Skitvær med plaskregn, så snø og kulde, så plaskregn og holkeføre igjen. Jaja sånn er det og godt at noen strør skikkelig.I morgen er det meldt snø igjen.....godt for skiføre og da trives jeg! Ha ei fin helg i alle fall!

Nita sa...

De siste bildene så mer komfortable ut enn de første ja... Flink bonde :)
Kjenner følelsen av holke bare ved å se på bildene, men med de skjøre beina mine har jeg selvsagt isbrodder :)
Her i Trondheim har alt regnet bort på veiene nå, men de er våte så da kommer det sikkert noen kuldegrader og gjør det skummelt igjen...

God søndag til deg også :)

Anne sa...

Uff, for ett føre! Her bare regner det! Bra du har en flink bonde som strør veien!

Rosa sa...

det såg litt kjekkare ut idag ja, når bonden hadde vore ute og grusa vegen. Eg er igrunn såre nøgd med å bu på "rette sida" av bygda, utan den lange bakken ;) Einaste bakdelen må vere at det vert trangt om parkeringa når naboane oppigjennom bakken lyt parkera på flaten og satse på traktor-taxi.

God laurdagskveld!

mimouna sa...

Sånn har det vært her hos oss også, livsfarlig å bevege seg utenfor døren uten brodder. Vi skulle hatt en sånn bonde til å strø ja, han gjorde det grundig! :o)

Mona. sa...

Stakkars dere,dette så veldig farlig ut,for familiens lårhalser....!! Godt mannen har grusa,og det har han jammen gjort med flid !!! Ser ut som dere har en utrolig utsikt....? Koselig med hundene som er linselus ! Ha en flott søndag :)

Linda sa...

Fy flate, ditta såg ikkje heilt tryggt ut nei!
jamment bra Bonden tok affære med sanden og fekk strødd litt skikkeleg!

GryNoKa sa...

For et vær.... vi har også hatt regnvær i hele helga,men så glatt som hos dere har det ikke vært.
Heldig er du som har en som strør veien. Min mann er reist tilbake til jobb i Kroatia så her må jeg nok strø selv.....
Ha ei fin uke!
Klem Gry : )

Nissestien sa...

Huff! Det der så ikke bra ut! Jeg tror jeg skal slutte å klage på den lille isen vi har hatt her. Akkurat nå er det bare vått, vått, og vått.
Godt at det ble strødd skikkelig - pass på lårhalsen!

johanne`s rom sa...

Kjenner meg igjen, nå er det bare holke, regn og vind her også. Det hadde vært mye bedre med en del snø og kuldegrader, det er da tross alt januar. Så flink du har vært til å strikke og ordne. Jeg driver faktisk også med sokkepar nr. to, men de er str. 5 og 1 år. Ønsker deg en hyggelig uke.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...