torsdag 8. januar 2009

Einslege sokkar og tova tøflar.

Kva gjer ein når ein har absolutt ingen ting å blogge om? Er ein so fornuftig at ein rett og slett tek ein pause, eller finn ein på eit eller anna visvas.
I dag vert det det siste.....tema er sokkar.......som ikkje klarar å halde i hop.

Kan umogleg vere berre her i huset dette problemet er til stades.

Er vel ikkje for ingenting at Salhusvinskvetten syng om 24 sokkar som ikkje er par.
Praksisen her i huset er at dei "einslege" vert samla i ei korg og med jamne ( eller mest ujamne) mellomrom skrir eg til verket og "parar" dei ihop att. Vanlegvis bånn kjedeleg.
I føremiddag var det ei slik stund, men i dag tok eg med korga på arbeidsrommet og med lydbok og kaffi vart det mest ei hyggjestund.

Mange par vart det, og tenkjer karane mine skal bli opp i undring over kor mange sokkepar dei har fått i skapet.


Bonden har foresten begynt å setje sikkerhetsnål i kvart par før han hiver dei i vask, og det funkar, det.....so sant ikkje nåla dett av under vaskeprosessen.
Sidan tema i dag er sokkar kan eg fortelje at eg no er ferdig med to og godt i gang med par nr tre av strikka sokkar til Børge

Ikkje nok med det, på mi jakt etter meir sokkegarn i går....kom eg over to par tøfler, ferdig strikka og klar til toving....so flaks! Trådane vart festa og i maskina bar det.....og vips to par klare til bruk.

No skal ikkje guten min fryse meir på føtene og samvittigheita mi er rein som snø.

15 kommentarer:

Anne-Berit sa...

Så flink du har vært,og neimen om dere er alene om det problemet.Må av og til også ha sånne ryddesjauer,selv om det no er bare mannen min og meg her,så er det bare rett som det er at det blir en haug enslige sokker her også.Må si du er driftig og strikker og tover tøfler og står i.Deilig å slippe å fryse på føttene,det er sikkert.Ønsker deg en fin kveld!

STRIKKEMOR(O) sa...

Eg kjenner meg også veldig godt igjen i dette innlegget, nesten så eg kunne ha skrive det sjølv...

Mormor sa...

Jammen har du vært driftig. Temaet med umake sokker tror jeg er ganske godt kjent i de fleste hjem. Selv nå som jeg stort sett bor alene forekommer dette fenomenet. Jeg minnes med gru den gangen jeg hadde tre døtre boende hjemme, som alle brukte hvite tennissokker med forskjellige striper på. Da lurte jeg av og til på om det var en gnom eller noe, som spiste en sokk fra hvert par på vaske rommet mitt.

Litt av Mitt, Jorunn sa...

Hi hi, kjenner meg igjen her ja :0) Øystein Sunde har også laget en sang om dette. Hadde alle vært like flinke som mannen din å feste de sammen, hadde det jo ikke vært noe problem :0)
Er nok noen glade mottakere av sokkene og tøflene dine tenker jeg, de så gode og varme ut!

Anonym sa...

Ja takk, me vert veldig glad for nokon par labbar her i huset og :)
Hi hi, flink du ;) - H.

Rosa sa...

Einslege sokkar? "har jeg IKKE sett"
hehe, nei, du er nok ikkje åleine om å ha einslege sokkar. Eg tenkjer med gru på korga i skapet mitt....

oline's skattekammer sa...

Hei igjen, ja hvem kjenner vel ikke til dette problemet?! Trodde jeg hadde løst problemet, begynte å bare kjøpe svarte sokker, av et bestemt merke, men den gang ei...Nå har jeg plutselig lyse svarte, mørke svarte, grå svarte, blå svarte og en uendelig mengde variasjoner innen hver "farge" igjen... Og ofte, så dukker det bare opp en av hver såklart, ser rimelig like ut i lampelys, en tidlig morgenstund, men ute i dagslys, eller i mine arbeidssandaler...;(

Nita sa...

Haha, må si jeg kjenner meg såå godt igjen i sokkerutinene!
Blir litt kaotiske tendenser her når Gubben har gått til storinnkjøp av nye sokker, akkurat den dagen jeg fant det for godt å sortere kurven...

Sånne tova-tøfler har jeg hatt (og slitt ut)- kjempedeilig :)

Ønsker deg en god helg :)

~♥~ Monica S sa...

Mmmm den store sokke-dagen hos deg forstår eg... eg brukar å få store og små til å pare sokkane sine når dei kastar dei til vask... så får eg heller ta meg bryderiet å opne dei igjen når eg skal vaske dei.. slik har eg stort sett unngått at dei kjem frå kvarandre... (det er jo ikkje alle som klarer å huske på det alltid veit du)

Kjekt med heimestrikka tjukkelesta og gode tova tøfler!!

Monica

Tofo sa...

Ja det gjelder å være kreativ når man har "ikke noe" å blogge om;) Og det må jeg si du er!
Jeg er helt TOM for tiden. Jeg får vri hodet litt i morgen...;)

kate sa...

Du verden som jeg kjenner meg igjen!!
Akkurat sånn er det her i huset også, og med jevne mellomrom er det jeg som påtar meg jobben og forsøke å spleise alle de enslige sokkene...:)
Flotte tøfler, fikk sånne hos mamma til jul, og jeg elsker de:)
Ha ei flott helg,
klæm.

Muffin sa...

Flink du er da! Her blir det alltid noen enker og faderløse igjen etter at jeg har foretatt "parring". Skylder på den glupske vaskemaskinen.

Sonja sa...

Så flink du har vært til å strikke sokker. Det er ikke det mest spennende en kan gjøre det heller.Akkurat som med rydding i skap og skuffer.Det var i alle fall en god ide å gjøre det til ei hyggestund med lydbok og kaffe. Skal prøve å huske det til en gang jeg skal ta i fær med et kjedelig arbeide.
Ha ei fin helg.

Line sa...

Uffa, ja det der er eit velkjent problem...
Så fine dei tova tøflene var:0)

Magny sa...

vi har et sokketrll i maskinen hos oss, det er berre heilt sikkert...
viktig å være varm på beina.

minsta her skal til hålandsdalen på leirskule på mandag, har vore og kjøpt litt nytt, strikkar kje så fort , eg...

god helg, klemmer~~~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...