torsdag 15. januar 2009

Sauer er ålreite dyr.

Ein del av den daglege rutinen på garden er florsstellet morgon og kveld.
Er mest bonden som tek seg av dette, men i travle tider hender det eg må trø til.
Teddy, Lussi og Tinka stortvist i floren. (Det har si naturlege forklaring at desse tre hverken får opphalde seg i sofa (eller seng, for den del).
Å gå i floren er ein triveleg jobb der ein verkeleg føler seg verdsett, "jubelen" står iallfall i taket so snart ein opnar florssdøra. Ein liten "sauevideo" fylgjer: God fornøyelse!
Torsdag i dag, då er det på sin plass å sei:
GOD HELG I VENTE!

11 kommentarer:

malla-b sa...

Koseleg video. Har alltid ønska meg gård.Eg og syster min kjøpe ein i fjor. Men ho har heilt andre planer med den enn husdyr, no orkar eg ikkje å krangle med ho om det,men eg kan no drømme. ho har mest lyst og bygge fjøset om til hytte.
For tida har eg så mykje å gjere at eg har ikkje tid å tenke på det. Jobbar som realist i den vidaregåande skulen her og er fylkespolitikar i tilleg + ein del andre verv. Sit i Rovviltnemda for region1 ( vestlandet + Agder) har kontakt med ein del sauebønder gjemnnom arbeidet der. Ha ei fin helg du og.

oline's skattekammer sa...

hehe, har sauer vi og, so dette va kjent stoff!! Jepp, sauer er ålreite dyr, liker dem og liker pinnekjøtt til jul, men slit jo litt med den biten i midten!! Uansett, ha ei strålande fin helg!!

Mormor sa...

For en koselig video. Jeg har ikke hatt andre sauer de kopplamma jeg hadde da jeg var lita jente i Gudbrandsdalen, men ålreite dyr er det. God helg til deg også. Jeg koser meg alltid i bloggen din.

Anne-Berit sa...

Er sørgelig lenge siden jeg har vært i en fjøs nå.Så trivelig å se bilder fra fjøsen din,hundene liker seg nok der.Artig video,hundene mine ble helt ville her når sauene brekte,hehe.
Ha en fin fredag,og helg:o)

~♥~ Monica S sa...

Sauer ER ålreite dyr synes eg.. vi tok til oss to flaskelam då ungane var små.. og dei leika med ungane heile sommaren... spelte til og med fotball :-) kjekt var det! Litt travelt å være hobbybonde.. men du og du kor kjekt for ungane!

Monica

kate sa...

For en herlig videosnutt:)
Riktig god helg til dæ og dine,
klæm fra Kate:)

Nikoline sa...

Jøss,så flink du er då!!!
Reine "resaren" med både videokamera og pcèn!
Og ja, sauer ER ålreite dyr!
Ha ein super fredag!

Nikoline sa...

Kom på ein liten historie no i etterkant av kommentaren (trur ikkje eg har fortalt deg den før..) når det gjeld sauen. Ikkje berre er dei ålreite dyr,dei er kloke også! Me hadde ein sau som heitte Bræka,ho trampa hardt i bakken hvis me prøvde å gå forbi henne utan å gje litt kos..
Far min og ein mann oppe ved gartneriet hadde heilt like bilar,kvit Volvo PV, og når gartnerimannen kom køyrande,lea ikkje Bræka på eit øyra eingong,men når far min kom i bil,sprang ho opp til porten og sto og venta lenge før me såg bilen!Ho høyrde altså forskjell på desse to bilane på laaang avstand..
Det var meir enn me på to bein klarde..

Nissestien sa...

Kjempeartig!!! Det ser i alle fall ut som de setter pris på maten!
Dette blir noe å vise til barnebarna mine.
Det ligger en liten hilsen til deg på bloggen min.
Ha en riktig god helg.

Nita sa...

For en herlig video :) Ikke noe å si på matlysten i allefall, hehe.

God helg :)

hvorfor ikke... sa...

hærlig!!!!
god helg til to og firbeinte;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...