lørdag 27. desember 2008

Litt ny og gammal jolepynt.

Er på jobb i kveld. I idrettshallen der eg jobbar er det fotballcup, "Romjulscup" kallar dei det.Ser ikkje heilt poenget med å bruke 3 heile dagar i romjula til fotball, men det er visst kjekt, seier dei.....Etter eg er ferdig på jobb skal eg og bonden på overnatting hjå dottera vår. Me er meir so "forvist" frå heimen i kveld... Yngste son skal ha spelekveld med kameratane, og eg skjønar godt at det ikkje er so kjekt å ha mor og far der til stades når ein er 18 - 19 år og får kompisane på besøk. Det er vel på tide at dei får styre seg sjølv.
Har laga gryterett til dei og reidd opp senger.....håpar dei får ein kjekk kveld.
So til jolepynten:
Teppet under jolatreet broderte eg til fyrste jola etter at me gifta oss.
Denne "bokengelen" er 5 år....den er faktisk laga av ei bok. Har bretta kvart blad, fyrst dobbelt på langs, deretter er øvste hjørnet bretta ned og inn mot midten. Ein kakeserviett er vengjer, det heile spraya med gullmaling og sett på hovud.

Gamlenissen er av papp, og den er veldig gammal.. MÅ berre stå på peisen.
Ei nydeleg gammal kule, arva etter besteforeldra til bonden.
Klokke frå "grønlandskperlesaumperioden", det er nokon år sidan....og den var ganske hektisk, hugsar eg. Denne klokka gav eg i presang til mor mi. Ho gjekk bort for seks år sidan og då kom klokka i mi eige.
Eit lite glas med nisse, presang frå syster mi ein gong i tida.3 kommentarer:

oline's skattekammer sa...

Ja hei igjen, så mye fint du hadde å vise oss i kveld da!! Alle tingene så spesielle og sikkert fulle av gode minner for deg og dine!! Håper at dere får et kjekt besøk hos dattra! Skjønner godt at det kan være kjekt for gutten å ha huset for seg selv! Høres ut som om du har ordna det til koselig for ham og vennene hans!! Fortsatt god romjul!!

Mormor sa...

Så mye koselig julepynt du har. Veldig spesielle ting som både er fine og har mange gode minner. Ønsker deg og bonden en fin kveld.

Tofo sa...

Tenker sønnen koser seg i kveld! Og det gjør nok dere og, hos datteren deres!
Så flott julepynt du viser oss. Den "bokengelen" var artig!

Nydelig den duken din i forrige innlegg også! Tenker svigerinnen din hadde mange timers arbeid der ja.

God romjul videre;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...